Mülteci-Der yayınlarıYayınlar

Adli Yardım Alanında Çalışan Avukatlar İçin MÜLTECİ HUKUKU REHBERİ

Mülteci Hukuku Rehberi, adli yardım alanında çalışan avukatlar için, İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu’nun aşağıda adı geçen üyeleri tarafından hazırlanmış ve İzmir Barosu tarafından Haziran 2020’de yayınlanmıştır. O zamandan bu güne hem mevzuatta hem uygulamada değişiklikler olmuş ve bu rehber kitapçığı yeniden düzenleme, güncelleme ihtiyacı doğmuştur.

Rehber kitapçığı yayına ilk hazırlayan alfabetik sırayla; Av. Ayşegül Yılmaz, Av. Eda Bekçi, Av. Emine Sarı, Av. Gizem Öykü Başkaya, Av. Hatice Sönmez, Av. İrem Geçmez, Av. Şenol Karaaslan ve Av. Taner Kılıç’a teşekkür ederiz. Yayının yeniden düzenlenmesi ve güncellenmesi için yine alfabetik sırayla; Av. Ayşegül Yılmaz, Av. Çisem Aylanç, Av. Eda Bekçi, Av. İrem Geçmez, Av. Gizem Metindağ, Av. Şenol Karaaslan ve Av. Taner Kılıç’a katkıları için teşekkür ederiz.

İnsan Hakları Savunucularının Desteklenmesi Projesi kapsamında, Avrupa Birliği’nin finansal desteği ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın işbirliği ile beraber Mültecilerle Dayanışma Derneği olarak İzmir Barosu’nun bu kıymetli rehber kitabının güncellenmesine aracılık ettiğimiz için mutluluk duyuyoruz.

Alanda çalışan herkese faydalı bir kaynak olması dileğiyle buradan da ilgilisine ulaşması için paylaşıyoruz. Aşağıdaki bağlantıdan pdf’ine erişebilirsiniz:

Mülteci Hukuku Rehberi 2023

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu