Duyurular

Hakkında sınır dışı kararı alınan Suriyeli gazetecinin kendisine zor kullanılarak ‘gönüllü geri dönüş belgesi’ imzalatıldığına dair yazdığı yazı

‘Muz videoları’ nedeniyle hakkında sınır dışı kararı alınan Suriyeli gazetecinin, zor kullanılarak kendisine gönüllü geri dönüş belgesinin imzalattırıldığına dair el yazısı ile yazdığı yazı sosyal medyada paylaşıldı. Yazının orijinalini ve Türkçe çevirisini sizlerle paylaşıyoruz. 

Orijinal Metin:

Türkçe Çevirisi:

Dilekçe talebi

Ben Abdulmajed Shamaa, 3/11/2021 tarihinde Gaziantep ili Geri Gönderme Merkezinde, bazı memurları benim gönüllü geri dönüş evraklarını imzalamam ve parmak basmam için zor kullandılar. Bağırarak ve zorla iterek, gönüllü geri dönüş evraklarını imzalamak ve parmak basmak zorunda bıraktılar beni. Ben aşağıdaki sebeplerden dolayı sınırdışı olmak istemiyorum:

Ben Suriyeli bir gazeteciyim ve Beşar El Esad rejimine muhalifim. Elimde rejimi işlediği suçları ortaya koyan birçok video mevcut; bu yüzden Suriye’ye dönersem öldürülmekle tehdit ediliyorum; bazıları ise, ben nerede olursam olayım, Rejime muhalif olduğum için öldürüleceğime dair tehditlerde bulunuyor. Tahrir El Şam Cephesi ve bazı silahlı gruplardan da korkuyorum çünkü gazeteci olarak, onların da ihlalleri hakkında haberlerim ve paylaşılmış videolarım var. Dönmek istemiyorum çünkü  benim şehrim şimdi rejim tarafından işgal edilmiş durumda ve evim bombalardan yıkıldı. Suriye’ye dönmek istemiyorum çünkü e ailem burada Türkiye;  İstanbul’da eşim ve iki çocuğum var, çocukların okula gidiyor ve benden başka destekçileri yok. Suriye’ye dönmek istemiyorum çünkü burada, Türkiye’de bir hayat kurdum; benim ve küçük ailemin güvenle yaşayabileceği, Suriye’deki savaştan uzak bir yerdeyiz. Suriye dönmek istemiyorum çünkü Türkiye’yi ve halkını seviyorum ve hiçbir vatandaş ile düşmanlığım yoktur, bu ülkede altı yıldan fazla bulunuyorum ve hiçbir kötülükte bulunmadım.

Yazının orijinalinin alındığı kaynak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu