Faaliyetler

Denizli’de Mülteci Hakları Semineri- 8 Nisan 2013

Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der), Avrupa Birliği destekli CARE Projesi kapsamında 8 Nisan 2013 tarihinde Denizli’de Mülteci Hakları Eğitim Semineri düzenledi. Seminere, 30’u aşkın akademisyen, kamu ve yerel otorite, sivil toplum kuruluşu, meslek odası temsilcisi katılım gösterdi.

 

Ocak 2012 tarihinde başlamış olan CARE Projesi kapsamında düzenlenen Mülteci Hakları Seminerlerinin en önemli amacı, Türkiye genelinde ve seminerin yapıldığı şehir özelinde iltica prosedürüne girmiş mülteci ve sığınmacıların yaşam koşulları ve hizmetlere erişim imkânları konusunda kendi gözlemlerini aktarmak, hizmet veren kurum ve kuruluşların görüşlerini dinlemek, iyi uygulamaları, sorunları ve çözüm önerilerini tüm ilgili kurumların bir araya geldiği bir platformda tartışmak ve hizmetlere erişiminin nitelik ve nicelik yönünden geliştirilmesi için yerel bir koordinasyonun kurulmasını teşvik etmektir.

 

Bu bağlamda 8 Nisan 2013’de Denizli’de gerçekleştirilen Mülteci Hakları Semineri, Mülteci-Der Genel Başkanı Av. Taner Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başlamıştır. Açılış konuşmasının ardından Kılıç’ın sunumu ile devam eden programda Türkiye genelindeki mülteci ve sığınmacıların genel sorunlarına değinerek hukuksal süreç üzerine bir sunum yapılmıştır. Bu sunumun devamında Mülteci-Der İdari Koordinatörü Pırıl Erçoban Türkiye genelindeki mülteciler ve sığınmacılar hakkında; CARE Projesinin Proje Koordinatörü Simge Memişoğlu ise Denizli ili özelinde mülteci ve sığınmacıların genel durumu hakkında sunum yapmıştır. Ayrıca Denizli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Fatih Işık, Denizli ilinde yaşayan mülteci ve sığınmacılara sağlanan hizmetler hakkında bilgilendirme yapmıştır. Programın son kısmında Mülteci-Der Genel Başkanı Av. Taner Kılıç’ın moderatörlüğünde sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu temsilcilerinin katkılarıyla çözüm önerileri tartışılmıştır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu